Semne care iti arata ca relatia ta de cuplu este sanatoasa si armonioasa

Semne care iti arata ca relatia ta de cuplu este sanatoasa si armonioasa

Intr-o relatie sanatoasa, atat dvs., cat si partenerul dvs. va simtiti conectati unul cu celalalt si sunteti multumiti de modul in care se desfasoara relatia. Acest lucru poate parea evident, dar aproximativ 40% pana la 50% din casatorii sunt in prag de divort.

Prin urmare, este important ca ambii parteneri sa stie cum sa isi imbunatateasca relatia de cuplu. Exista multi factori care alcatuiesc o relatie sanatoasa, cum ar fi angajamentul si increderea, care va pot ajuta sa navigati prin probleme si sa ramaneti impreuna. Matrimona va prezinta cele mai importante semne ca sunteti intr-o relatie sanatoasa.

1. Aveti incredere reciproc

Cuplurile de succes se incred reciproc intr-o serie de zone diferite, cum ar fi banii, fidelitatea si deciziile luate. Cercetarile arata cat de importanta este increderea in cazul cuplurilor casatorite. Partenerii care au incredere reciproca sunt mult mai probabil sa se simta multumiti de relatia lor. Fara incredere in cuplu nu poate exista o relatie de cuplu armonioasa. Si, increderea nu se vine niciodata de la sine ci se castiga prin comportament si atitudine. 

2. Puteti comunica clar

Comunicarea clara si directa este un semn al unei relatii sanatoase pentru doua motive principale. Aceasta sugereaza ca ambii parteneri isi pot exprima dorintele si nevoile intr-un mod pe care cealalta persoana il poate intelege. Ambii parteneri pot auzi ce spune cealalta persoana si inteleg ce le este transmis. Acest tip de comunicare va poate ajuta sa va conectati la partenerul dvs., sa va exprimati sincer si sa rezolvati orice conflict care ar putea aparea. Un studiu in aceasta arie a constatat ca cuplurile au fost mai multumite in relatiile lor atunci cand au comunicat sincer si deschise despre absolut orice subiect. Indiferent ca v-ati cunoscut pe un site de matrimoniale Iasi sau in cercul de prieteni, comunicarea este un element esential in orice relatie.

3. Te simti independent de partenerul tau

"Este important ca membrii unei relatii sa aiba propria lor identitate independenta de partenerul lor", spune Saltz. Acest lucru poate insemna ca fiecare partener sa aiba propriile interese si hobby-uri sau prieteni care sunt separati de relatia de cuplu. Cand va vedeti ca individ, poate fi mai usor sa va identificati propriile dorinte si nevoi si sa le comunicati partenerului dvs. Dar asta nu inseamna ca nu poti lucra ca o echipa. "Relatiile intime sunt totul despre gasirea unui echilibru intre" eu "si" noi ".

4. Apreciere reciproca

Studiile arata ca aprecierea partenerului dvs. este unul dintre cei mai puternici predictori ai duratei cuplurilor. Fiind recunoscator pentru partenerul dvs. va permite sa va concentrati asupra trasaturilor pozitive si puteti ajuta la echilibrarea oricaror conflicte. Atunci cand te simti apreciat de partenerul tau, te simti, implicit si iubit. 

5. Ambii parteneri isi satisfac nevoile

O relatie sanatoasa implica un echilibru, unde nevoile fiecarui partener sunt la fel de importante. Nevoile dvs. intr-o relatie pot include multe lucruri, inclusiv timpul de calitate, comunicarea sau sexul. O relatie echilibrata este mult mai sanatoasa decat relatiile de codependent sau de control.

6. Aveti dezacorduri

"Conflictul nu este un semn al unei relatii care are probleme, dar conflictele nerecunoscute sau nerezolvate poate fi", spune specialistii in relatii de cuplu. Daca nu aveti niciodata dezacorduri cu partenerul dvs., acesta ar putea fi un semn ca ignorati problemele, ceea ce ar putea duce la resentimente sau la dezacorduri mai mari pe termen lung. Atata timp cat argumentele dvs. raman respectuoase, va pot ajuta sa aflati mai multe despre dvs., partenerul dvs. si relatia dvs.